Skip to main content

Jeste li se ikada umorili od pokušaja da budete savršeni?

Da vaša svrha postojanja bude viša od onoga što drugi traže od vas da bude? Da ono što radite ne služi nikome, a još manje vama?

Da li se krivite zbog odluka, izbora i djela koje ste učinili u prošlosti, a zbog kojih jednostavno ne možete naprijed?

Da li se zapitate koliko vam je još ostalo vremena da napravite velike promjene kako bi bili sretniji i ispunjeniji? Da li se krećete u tom smjeru ili se nalazite u konstantnom vrtlogu destruktivnih misli iz kojeg je tako teško izaći.

Teško je znam, jer ostanak u tom vrtlogu negativnosti je poput opijenosti koji unutar njega pruža stari dobar i poznati osjećaj, jer triježnjenje i suočavanje sa svim što smo godinama gurali pod tepih može izazvati neizdrživu bol.

Ako ste čekali neki znak da je došao trenutak da oprostite sebi za sve ono zbog čega se grizete, evo ga, upravo ga čitate.

Ne postoji osoba na ovom svijetu koja barem jednom u životu nije učinila nešto zbog čega se kaje. Ljudi smo, od krvi i mesa i griješimo jer tako učimo.

Danas, sada, krenite po svoju sreću, odlučite da za vas ne postoji druga opcija osim nje.

Ne čekajte da vam se mora nešto dogoditi da bi djelovali, bolest vas ili vaših bližnjih ne bi trebala biti vaša najveća motivacija, ona bi trebala biti dok ste potpuno zdravi i dok još imate snage za njeno ostvarenje.

Ne dopustite u sebi ugasiti žar života, onaj koji vam je darovan bezbroj puta počevši svakim novim danom ispočetka.

I otpustite te brige, ljutnju, zamjeranje i krivnju te ljude koji vas toliko muče, sve vas upućuje na to, sve vam govori da se okrenete i pođete drugim putem, pa zašto i dalje stojite kao zakopani gdje vam po svim zakonima sretnog života nije dobro?

Krenite, živite, volite, radite i sanjarite o svemu onom što će sutra postati vaša svakodnevnica, neće vam se ništa dogoditi ako ne uspijete odmah. Neće se ništa dogoditi ako padnete jer ionako ćete sutra dobiti opet istu šansu.

Samo nemojte odustati! Nemojte odustati od sebe. Ne krivite se za svoju prošlost, jer ste ustvari samo živa bića kojima je dozvoljeno pogriješiti i koja jedino što imaju je vlastita duša kojoj mora biti oprošteno.

Love & Light,

Tanja❤️✨