Skip to main content

Postoji jedna stvar koju neki ljudi nikada neće moći napraviti, bez obzira na razinu svijesti, potrebe za savršenim mirom i rješavanjem svega onoga što ih čini nesretnim.

Ta stvar je jača od svega što znate da nije za vas. To je ono što vas tjera da ponekad pogazite svoju riječ i povučete se kad znate da sigurno pobjeđujete.

Sigurno već pogađate, a možda i ne. To je ljubav prema onima za koje duboko u sebi znate da su vas povrijedili i nemogućnost odlaska od njih.

Osjećajne osobe, gotovo nikada neće moći odbaciti nekoga, a da se ne osjećaju gore od razloga zbog kojeg tog nekog žele ili trebaju odbaciti od sebe.

Jednostavno im ne ide. Vi da bi nekoga potpuno izbacili iz svog života morate osjećati ravnodušnost, što je ponekad nemoguće, pa razlog zašto ih više ne želite u životu je borba s tim osjećajem zar ne? Jer vi niste takvi i to nije dio vas.

Pa da li je onda dobro ostati tamo gdje nisi sretan? Naravno da nije. A da li je pogrešno naglo otići s mjesta gdje nisi sretan, no još voliš tu osobu? JE! JE! pogrešno je! Jer odlaskom ostavljate sebe tamo gdje nekoga volite i patit ćete sigurno.

Evo zašto bi trebali otići i s tog mjesta; tamo ostajete jer ste zarobljeni zbog straha od samoće. Jer znate, da će nakon prvog koraka u drugom smjeru i prvotnog olakšanja, slijediti pakao od misli, ako niste čvrsto odlučili i zaključili da je vrijeme za odlazak.

Uf, nadam se da me razumijete. Nadam se da shvaćate da niste tu gdje jeste bez razloga, i da je potrebno vrijeme da to shvatite, kako upravo je vrijeme rješenje svih vaših problema. Kako? Tako da shvatite da je jedino u životu što možete kontrolirati ono što ćete nekome pokloniti, a to je upravo vrijeme.

Odlazak ne rješava uvijek sve, ostanak još manje, ali vrijeme koje odlučite nekom dati je ključ vašeg mira.

Otresito sasipanje svega u nečije lice, posebno onom koji nije svjestan svojih programa i vašeg bola, donosi kasnije bol vama. Ali, oprosti javit ću ti se kasnije, sada ne mogu, donijet će toliko željeno olakšanje, a kasnije bez da se mučite i odlazak onih kojih toliko želite da odu vas.

Love & Light,

Tanja❤️✨